ОбществоРегионалниСамоков

ОбС ще заседава на затворени врати на 14 април

„Самоков 365“

Извънредното положение наложи множество забрани върху нормалното протичане на живота. Част от рестрикциите са свързани със струпването на множество хора на едно място, стоенето на 2 метра разстояние едни от други и следене на хигиенните навици. Живеещите в Община Самоков са засегнати също от извънредните мерки. Като на нарушителите са съставяни актове. Прекратени са и мероприятията от всякакъв тип, а празничните литургии ще бъдат излъчвани онлайн. Но явно някои от правилата се нарушават именно от хората, които го създават. Тук става въпрос за самоковските общински съветници.

След като отложиха заседанието през март месец, заради обявеното кризисно положение, нашият  парламент насрочи нова дата, която ще бъде на 14 април /вторник/. На определената общинска сесия няма да бъдат допуснати външни лица, въпроси от страна на гражданите и медии. Но в същото време 30 души ще се затворят в една зала за неопределен период от време, за да решават незнайно какво точно.

Може пък на това заседание да гласуват възнагражденията, които получават като част от Общинския съвет и като участници в различните комисии, да бъдат дарени по примера на народните представители. Да работят без възнаграждения в ситуация на криза, или получаваната сума да бъде инвестирана в закупуване на нова техника за МБАЛ – Самоков, подпомагане на хора в неравностойно положение или на крайно нуждаещи се. Истина е, че част от общинските съветници предприеха такива стъпки, но не всички.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close