ПолитикаРегионалниСамоков

Обръщение от кандидатите в листата на „Движение България на гражданите” – Самоков

Ние сме хората от листата на „Движение България на гражданите”, но повечето от нас не сме част от политическа партия, не сме участвали в управлението на Община Самоков.

Ние сме с различни професии, с работа, не сме зависими от никоя власт. НЕ сме обвързани с лични интереси и не сме склонни да подкрепяме такива.

Не харесваме и няма да подкрепяме модела „Ти на мене, аз на тебе”.Нямаме обвързаности с олигарси, бизнесмени и фирми и ще защитаваме единствено интереса на самоковци. Партийните интереси често опорочават управлението, именно затова сме категорични, че няма да отстъпим от гражданската си позиция и да се поддадем на опити за натиск.

По стремежа на големите партии да спечелят на всяка цена и готовността им да купуват „гласове” си личи, че след като влязат във властта, трябва да „избият” тези разходи. Ние се противопоставяме на този модел.

Ние сме критично настроени към досегашното управление на Общината. За разлика от някои наши съграждани, които прекарват дните си в градинките, считаме, че преди да си купиш костюм „Версаче”, трябва да си купиш хляб. Тоест парите на данъкоплатеца не се управляват практично, харчат се за „джувки”, а важните неща – инфраструктурата (водопроводи, канали, нови улични настилки) се пренебрегват. Не се създават условия за работа, млади пътуват всеки ден до столицата или направо се изселват. Имаме много идеи в тази насока, но накратко, ние ще целим прагматизъм в управлението, а не скъпи обекти, постигащи ефект пред избирателите.

Ние НЕ одобряваме възприетия модел на управление Общинският съвет да взима важни решения, засягащи всички ни, без да се допита до мнението на самоковци. Считаме, че 29 общински съветници са прекалено малък състав за вземане на важни решения в Общината като теглене на големи дългове, въвеждане на „Синя зона”. Това засяга всекидневието ни и не винаги въвеждането на допълнителни такси е единственото и правилно решение. Считаме, че преди да се вземат подобни решения трябва да има допитване до хората чрез референдум или създаването на електронна платформа за провеждане на обществени допитвания, вместо няколко човека да решават съдбата на хиляди.  Даже и в „Соца” ни питаха дали да събират 2%  „данък самоуправление”.

Е, това сме ние – необвързани, неподкупни, смели и нестандартни.

И целта ни е – България на гражданите!

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close