ЗлободневноОбщество

„Обраха народа, знайш“, но не по Чудомир /ОБЗОР/

Малко преди Великден, на 12 април,  се случи абсолютно нагло и дръзко събитие, което отново завъртя окото на Вселената към Самоков. Обраха Общината. Разследването мина през всички възможни етапи – слух, заподозрени, мистерия, конспирация, медиен шум –  както си му е ред. Изчезнаха почти 50 000 лева. По официална информация 46 200 лева. С тяхното изчезване обаче се породиха куп въпроси. Като например този – защо толкова много пари не са били занесени в банката, а са съхранявани в каса, например?

И то това беше най-същественият от всички. А отговорът – отчели го като техен пропуск /13.04.2016 репортаж на Мариета Николаева, btv/. Доста скъп пропуск, ако ни питате. И доста несериозно обяснение. Особено на фона на намерението данъците да бъдат завишени. Ако така ще съхранявате парите ни…

Още не е ясно кой е извършил обира, но слите самоковски езици се шегуваха, че който и да го е направил, си е спретнал доста разгулен Великден. Насред конспиративните теории се появи и тази, че обирът видите ли бил за камуфлаж – целта били документи. Къде е истината, къде лъжата – може би някъде по средата. Според общинска администрация документи не липсват.  Около 8 месеца чакаме по този въпрос да има някаква яснота – я някой задържан, я някаква следа. Но всичко на този етап е в ръцете  на Окръжна прокуратура, а информацията – строго конфиденциална.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close