Слайд категория

Обновяват по проект „Мальовица” ЕООД

DrujestvoВ общинското дружество „Мальовица” ЕООД работят по поредния спечелен проект с външно финансиране. Той е към Агенцията за хора с увреждания и е на стойност 15 хиляди лева. Управителката Стефка Ярловска информира, че отпуснатите средства ще бъдат използвани за обособяване на стая за отдих и почивка на работниците и служителите и подмяна на дограмата в съществуващите работни помещения. Предвидени също така са подмяна на осветителни тела, вътрешно и външно боядисване с фасадна боя, смяна на улуците. Това е поредната крачка по пътя към голямата цел – хората в предприятието да идват с любов и желание на работа и да изпълняват служебните си задължения в една уютна и комфортна среда. Казват, че апетитът идва с яденето.

До момента са реализирани шест подобни инициативи – три с инвестиционна и три със социална насоченост. В изпълнение на последния мащабен проект беше обособен нов цех, пригоден за кроялно помещение и закупени специализирани машини. „Дейността се разгърна”, беше краткият коментар на управителката по повод новата придобивка. Вече няма да се прибягва да услугите на външни фирми, а всичко ще се случва на място. Досега заготовките за изделията се правеха в Долна баня, но тази практика остана в миналото.

През март „Мальовица” ЕООД участва на изложение в Пловдив и представи достойно Самоков. На българския щанд можеха да се видят много и различни стоки, произведени от трудоустроени лица. Свои изделия представиха и чуждестранни участници от съседните страни – Румъния, Сърбия и др. С бавни, но уверени темпове предприятие се опитва да си гарантира финансова стабилност и да извоюва свое място под слънцето. Водеща обаче си остава социалната функция на дружеството. В него са ангажирани трудоустроени лица в съотношение 30 на 70 със здравите. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close