ОбществоРегионалниСамоков

Обновиха педиатричното отделение в МБАЛ – Самоков

„Самоков 365“

 Днес тържествено бе открито с празничен водосвет обновеното Отделение по педиатрия в самоковската болница. Отделението бе обновено с помощта на спечелен проект по „Красива България“ чрез Община Самоков.

Благодарение на проекта „Цветно отделение” на Фондация „Сийд”, са изрисувани стените на болничните стаи и детското отделение вече е с нов приказен интериор.

Обновени са болничните стаи, които ще са с едно, две или три легла,  санитарните възли, направена е занималня за най-малките, благодарение на неправителствената организация „Ангели за България“. За пациентите и лекарите са изградени нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Строителните дейности са извършени с материали, отговарящи на изискванията за съвременни лечебни заведения. Така детското отделение на МБАЛ-Самоков се превръща в цветно и приветливо пространство, където децата да се чувстват специални и да откъснат вниманието си от лечението, на което са подложени.

В инициативата се включиха и националната благотворителна кампания “Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо”, децата от ОУ „Кирил и Методий“ и СНЦ „Ти си доброто“,  които дари книжки за отделението.

Реновираното детско отделение бе открито от областния управител Радослав Стойчев, здравният зам.-  министър д-р Александър Златанов,  кметът на Община Самоков  Владимир Георгиев и управителят на болницата д-р Красимира Ковачка. На откриването присъстваха и директорът на РЗИ Софийска област- д-р Розалина Чобанова, д-р Иван Маджаров- председател на УС на БЛС, д-р Валентин Пеев- главен секретар на УС на БЛС, представители на министерство на здравето, управители на болници от областта, ръководството на Община Самоков,  общински съветници, лекари, медицински специалисти, гости.

Църковното последование бе извършено от Архиерейския наместник на Самоковска духовна околия- отец Михаил Колев и отец Георги Николов.

След като поръсиха със светена вода лекарският екип, осветиха всички помещения на отделението и  пожелаха благодатен успех в грижата за най-малките.

Около 1000 деца годишно минават през МБАЛ-Самоков и по-добрите условия ще облекчи и подобри престоя им в болницата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close