БоровецРегионални

Обновеният хотел „Рила” в номинациите за „Сграда на годината”

rilaСлед известно затишие отново има самоковско участие в престижния национален конкурс „Сграда на годината”, отличаващ най-добрите постижения в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата за отминаващата вече година. Хотел „Рила”  ще се състезава за първото място в съответната категория заедно с Uva Nestum wine&spa и Клуб – хотел „Бор”.

Съгласно регламента, най-значимите реализирани обекти в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. Церемонията по връчването на наградите събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и други участници в строително-инвестиционния процес.

Инициативата “Сграда на годината” води началото си от 2002 г. и се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации. Конкуренцията е оспорвана, а Самоков вече може да се похвали с награда  – за Спортна зала „Арена” – Самоков. Още в първите дни след ремонта обновеният хотел „Рила” успя да привлече вниманието на посетителите. Припомняме, че проектът се състоеше от две части – реновация на съществуващата сграда и дострояване с нова многофункционална. Особено силно впечатление прави новата визия на интериора, който е реновиран чрез използване на естествени материал. Обзавеждането е така подбрано, че да може лесно да се трансформира. Стана вече дума за новата зала, при която е търсен запомнящ се образ, съответстващ на планинския характер на хотела и хармониращ със съществуващото застрояване. Инвеститор на проекта – „Рила Боровец“АД, проектант е арх. Андрей Велинов – главен проектант на „Виста Пойнт” ООД, конструктор инж. Б. Младенов и изпълнител „Кордееел България“ ЕАД. Гласуването вече тече, а на 13-ти декември ще бъдат обявени победителите.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close