ЗлободневноРегионалниСамоков

Обнадеждаваща статистика – броят на заразените с Ковид в Самоков спадна наполовина

„Самоков 365”

В първия работен ден от новата година статистиката от Информационния портал за епидемичната обстановка за община Самоков са много обнадеждаващи. Броят на активните лица драстично спадна наполовина, спрямо последните дни на 2020.

В първия работен ден, след коледните празници, активните лица са били 177, а към тази сутрин те са 85. Това е най-ниският показател от средата на октомври до сега. От активните лица 44 са в болница и 41 на домашно лечение.

За периода от 31 декември до 4 януари са отчетени 3-ма новозаразени. Така общият брой на диагностицираните с Ковид от началото на извънредното положение за община Самоков достигна до  996. От тях оздравелите са 854, като 18 са за периода от 31 декември до тази сутрин. За същия период няма починали. Общо починали с Ковид 19 от началото на извънредното положение са 57.

Броят на лицата, поставени под карантина към тази сутрин е 73, което е най-ниският показател от два месеца насам. Общият брой на лицата, поставени под карантина от началото на извънредното положение до тази сутрин, е 2887,  а на 2713 е изтекла карантината. За месец декември общият брой на диагностицираните с Ковид – 19 е 232. Оздравелите са повече от заболелите, като за изминалия месец са 305. За съжаление 28 човека са загубили битката с болестта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close