ОбществоРегионалниСамоков

Облечени в кауза и закичени с мартеница – благотворителна кампания, подкрепяща самоковска художествена школа

„Самоков 365“

Облечени в кауза и закичени с мартеница – това е името на благотворителна кампания, която има за цел да подпомогне самоковската художествена школа „Наум Хаджимласенов“  към читалище „Младост – 2003“ под ръководството на художника Иван Шуманов. Идеята на инициаторите е да се закупят материали, необходими за творческото развитие и дейност на художниците от местната школа.

 Осеяни от идеята да подпомогнат художествената школа, ентусиастите Люси Бързанова и Светлана Терзийска сръчно започват да творят мартеници и да преплитат в тях добротворство и румена първомартенска енергия. Трудът на Люси и Светлана изцяло ще подпомогне школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“ в гр. Самоков. С всички средства от продадените мартеници ще бъдат закупени нови боички, платна за рисуване и други подръчни материали, които ще са от полза за младите художници.

В мисията на Люси и Светлана се включва и екипът на Pink and Blue – он лайн магазин за детски дрехи.

„Като последователи на благодеянията сме горди да бъдем част от инициатива, която помага на подрастващите таланти. За нас е важно да обличаме всеки малчуган в доброта. Към всяка направена поръчка от нашия онлайн магазин за детски дрехи Pink and Blue ще подаряваме ръчно изработена мартеничка. С ваша помощ ще подпомогнем инициативата на Люси и Светлана за закупуването на допълнителни материали за школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“ в град Самоков“, подчертават собствениците на он лайн магазина. И допълват: „Ние от Pink and Blue подкрепяме каузите, които подпомагат творчеството, образованието и радостта у децата. Те са нашето бъдеще, а възможността им за развитие и последващи успехи често зависят именно от нас. Добротворството е безценен ресурс, който не познава граници и трябва да бъде засаден у малки и големи“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close