ОбществоРегионалниСамоков

Областният управител Р. Стойчев: Призовавам партиите да не намесват администрацията в предизборната си кампания, непочтено е!

„Самоков 365“

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев призовава партиите да не намесват държавната администрация в предизборната си кампания. Призивът на Стойчев е по повод разпространеното в медиите  писмо от „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ” до президента Румен Радев и министър-председателя Стефан Янев, в което се твърди, че областният управител на Софийска област  разпродава държавни имоти, като тази дейност е била забранена при предходната управа.

Областна администрация на Софийска област спазва законите на Република България и решенията на българския съд. В дейността си Областна администрация спазва принципите на законност и прозрачност в управлението и няма да толерира внушенията и лъжите, които се разпространяват за партийна изгода по време на предизборна кампания.

Фактите за публикувания списък с държавни имоти са следните:

  1. Областна администрация на Софийска област е длъжна по Закона за достъп до обществена информация, РМС №103/2015 и РМС №214/2016 г да публикува списъка с държавни имоти в Портал за отворени данни. Такива списъци могат да бъдат намерени в Портала за отворени данни за всяка от 28-те областни администрации.
  2. Относно визираните в писмото действия на предишната управа, а именно наложената забрана за продажба на държавни имоти, Административен съд  София област с решение №1607/31.12.2019 г ОБЯВЯВА ЗА НИЩОЖНИ заповедите на областния управител , с които са спрени процедурите по продажба на държавните имоти.

Решение на Конституционния съд, което гласи, че държавата е длъжна да гарантира и защитава основните права, а не да създава юридически пречки за осъществяването им, въз основа на което областният управител е възстановил спазването на закона.

Областна администрация на Софийска област спазва Законите и решенията на българския съд!  Другото е партийна предизборна кампания!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close