Слайд категория

Областният управител посрещна посланика на Великобритания

OblastenОбластният управител на Софийска област – Емил Иванов посрещна Н.Пр. Джонатан Алън – посланик на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия у нас. На срещата присъстваха народният представител Александър Методиев, Главен инспектор Мариета Иванова – Директор на ОД на МВР – София, представители на британски инвеститори в областта и експерти от областна администрация.

Г-н Иванов приветства Н.Пр. Джонатан Алън с „Добре дошъл”, като му подари почетния знак на Софийска област и направи предложение за побратимяване между Софийска област и област със сходни характеристики във Великобритания. Към посланика на Великобритания бе отправена покана за предстояща среща на религиозни водачи, която тепърва ще се организира от Областната администрация.

Н.Пр. Джонатан Алън благодари за оказаната чест и заяви, че с удоволствие би присъствал на такава среща, която спомага за разбирателството между хората с различни религии. Той сподели плановете си да организира честване в Своге в памет на майор Франк Томпсън – разстрелян през 1944 г. в местността „Калето” до село Лютаково и на свой ред покани Емил Иванов да почете събитието.

Обсъдени бяха и британските инвестиции в Софийска област. Специално внимание беше отделено на проекта за голф-игрище „Ибър” с проектна стойност 62 млн. лева. Бяха потърсени начините за ускорената му реализация, като г-н Иванов отново потвърди готовността на експертите от областната администрация да помагат на инвеститорите.

Н.Пр. Джонатан Алън благодари и на Директора на ОД на МВР – София – Главен инспектор Мариета Иванова, за положените грижи за охраната и спокойната почивка на британските туристи, посетили КК „Боровец” през зимния сезон.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close