ОбществоРегионалниСамоков

Областният кризисен щаб: Кметовете на общини да отменят масовите мероприятия в Софийска област

„Самоков 365“

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев свика ново заседание на областния оперативен щаб във връзка с взимане на мерки за предовратяване на нарастването на заразени и заболели от COVID-19.  На него беше дискутирана епидемичната обстановка, състоянието на болниците и готовността им за посрещане на поредната корона вълна, както и темповете на ваксинация.

На заседанието директорите на болниците в областта увериха, че те функционират нормално, приемат пациентите с коронавирус, няма недостиг на лекарства. Имат готовност за откриване на нови легла при увеличаване на заболеваемостта.

Директорът на РЗИ – Софийска област запозна членовете на оперативния щаб с актуалната обстановка на територията на областта и с противоепидемичните мерки, приети от Министерство на здравеопазването и влизащи в сила от 7 септември.

В хода на срещата директорът на РЗИ определи като най-голям проблем  в областта неспазването на противоепидемичните мерки в транспортните средства – автобуси, маршрутки и влакове и препоръча да се засили контрола върху носенето на маски и спазването на дистанция.

От лекарското съсловие препоръчаха да се мисли как да се ускори ваксинацията, а кметовете да акцентират върху засилвяне на информационната кампания.

Областният оперативен щаб излезе с решение във всяка община да се издаде заповед за отмяна масовите мероприятия, заради превенция на заразяването с коронавирус.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close