ЗлободневноРегионалниСамоков

Областна администрация на Софийска област: Пожарът в Рила е локализиран, организирани са дежурства на мястото на огнището

„Самоков 365“

Горският пожар, възникнал в национален парк „Рила” в местността „Иконостаса” е локализиран, като продължават действията по гасене на огнището на пожара.

Предприети са дежурства от служители на РДПБЗН – София на мястото на огнището.  Това стана ясно след посещението на терен на заместник – областния управител на Софийска област Стелиан Донев  и служители от администрацията. Областна администрация е в тясна връзка с РДПБЗН – София и е готова при необходимост да окаже необходимото съдействие и координация.

Горският пожар в иглолистен масив възникна на 10.08.2021 г. и се разви в три направления „северно”, „южно” и „източно” – скалите към „Мусаленската пътека”, като е ограничен на площ от 10 декара. В процеса на овладяването му се изграждат просеки, по които се извършва обход от служители на държавното лесничейство, пожарникари, курсанти от Академията на МВР и доброволци. Използвани са високопроходими автомобили, летателна техника, ранцеви пожарогасители.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close