Злободневно

Няма кон?! А има ли куче?!

 kucheЗоя Станкова

Закъснели. Измъчени. Да не кажем изпросени реакции за свободно разхождащите се из града коне. И все пак, похвално е, че се реагира и животинките, които реално нямат вина за нехайството на стопаните си, ще бъдат прибирани от улицата, от градинките и прочие.

Ясно на всички стана, че тревните площи не са ливади за свободно пасящи коне, че на булеварда няма лента за движение на коне, че музея и читалището нямат нужда от „живи експонати” и така нататък.

Обаче остава висящият въпрос с бездомните кучета. Тях кой ще прибере и ще се направили ли обособено място за тази цел, например приют? Защо да не бъдат прибрани и обгрижвани, дори с опция осиновяване?

Да, всяко нещо изисква средства, но ако не влагаме в подобрението на живота си и средата, която обитаваме, то къде другаде? Градът е за всички нас и отново от всички нас зависи да ни е приятно, уютно, красиво. Редът е постижим с общи усилия и еднакви желания.

Факт неуспорим е, че из Самоков се разхождат индивидуално или на глутници немалко безпризорни четириноги приятели. Разбира се, нищо против животинките. Всеки има право да живее, но това „скитане” нито е безопасно в доста случаи, нито е и толкова лицеприятно.

Някои от животните са агресивни хората, например. А в действителност примери много могат да подкрепят думите, но е безсмислено, защото важни са делата и те трябва да говорят по своему.

Взети са мерки да се ограничи безразборното и неограничено до момента местообитание на конете из града. След това малко чудо, да поставим на дневен ред другия немаловажен въпрос – кога и какви мерки ще се вземат за бездомните кучета?

Related Articles

One Comment

  1. ТО ВЛАДКО ,ОБЕЩА ОШЕ ПЪРВИЯ МАНДАТ…ДА АМА НЕ…ДОСТА ПРОДЪЛЖИ ТЪРСЕНЕТО НА МЯСТО ЗА ПРИЮТ НА ЧЕТИРИНОГИТЕ ….!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close