Седмицата

НУ „Станислав Доспевски” отличници в каузата Мизия

miziq2Анна Манова

Тази учебна година започна малко по-различно – с кауза. На 15 септември в почти всички детски градини и училища в Самоков бяха поставени кутии за събиране на средства за бедстващите в Мизия. Идеята на няколко майки беше новата учебна година да стартира с най-важния урок за най-малките и по-големите – по толерантност, съпричастност и помощ. Като водещият лайт мотив бе вместо пари за цветя, сумата да бъде дадена като дарение на нуждаещите се, засегнати от природните бедствия. Оказа се, че голяма част от родителите са предпочели да купят букет, но и да оставят своето дарение.

Всяко училище или детска градина, по своя преценка отложи отварянето на кутиите за следващата седмица след 15 септември, за края на месеца, а някои и за началото на октомври. Екипът ни проследи събирането на средствата, за да можем да си направим равносметка за това дали можем да помагаме и доколко. Най-високата събрана сума е от НУ „Станислав Доспевски”, където учители, родители и ученици са дарили 946,97 лв. След тях достойно на второто място се нарежда ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с 608,30 лв. Почетното трето място е за ОУ „Христо Максимов” – 226, 00 лв. Нататък сумите са както следва ЦДГ “Детелина” 211.10 лв., ОДЗ „Зорница” бяха избрали мотото „Ако си дал, не си живял напразно” и събраха 180,00 лв., ОДЗ „Самоково” – 82,00лв, ПГ „Константин Фотинов” – 80, 00 лв., СОУ „Отец Паисий”- 76, 00 лв, ПТГ по туризъм – 27, 00 лв.

По този начин Самоков за пореден път участва в помощ на бедстващите райони. Досега  самоковци даряваха дрехи, храни и вещи от първа наобходимост в създадения за случая пункт на БЧК в бившия родилен дом.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close