ЗлободневноРегионалниСамоков

Нов рекорд  – почти 600 заболели в Община Самоков регистрира информационната система

„Самоков 365“

Нова рекордна стойност на активните лица отчита информационната система за община Самоков тази сутрин. Те са вече почти 600.

135 положителни теста за коронавирус са отчетени за последните 48 часа. Този показател, съотнесен към среднодневна база показва, че на ден се отчитат по 67 положителни теста, стойности, каквито не са достигани от началото на извънредното положение. За сравнение по време на четвъртата вълна най-високите стойности не преминаха цифрата 25.

Броят на болните в статистиката от тази сутрин достигна 597, като 73 от тях са настанени за болнично лечение. Това означава, че хоспитализираните само за две денонощия са се увеличили с 12%. За отчетния период излекуваните са 96. Продължава възходящата линия и на показателя за 14 – дневна заболяваемост.

От 31 декември до момента са диагностицирани 487 лица. Това е най-високата стойност от началото на извънредното положение. Така заболяваемостта на тази база достигна 1281 болни на 100 хил. души население. За сравнение в последния ден на 2021 г. това число бе паднало до 321 на 100 хил. Епидемичната картина показва една много динамично нарастваща заболяваемост. За последните две денонощия четирима са загубили битката с болестта. От началото на 2022 те са 8.

Рекорд отчита системата и в стойностите на карантинираните. Към тази сутрин под карантина са 867 лица. Това е почти двойно на най високия – брой карантинирани, отчетен за миналата година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close