ОбществоПредстоящоРегионални

Нов протест за лошото състояние на пътищата се стяга за девети септември

Инициативен Комитет Самоков се подготвя за нов протест, който ще се проведе на 9-ти септември, а сборен пункт отново ще бъде паркингът пред “Арена Самоков”. Според организаторите търпението на гражданите в Самоков е изчерпано, а Агенция Пътна инфраструктура се мята в процедурни хватки, с цел забавянето  рехабилитацията на силно амортизираният път Самоков – Клисура – Дупница за следващата година.

Ето какво написаха организаторите в социалните мрежи в събитието с име “Протест Срещу Трагичното Състояние На Пътищата В Община Самоков”: ” Скъпи съграждани,
само преди два дни станахме свидетели на ужасна трагедия в Искърското дефиле, на нов път, на който загинаха 17 души! Разбира се, ще обвинят водача за трагедията, но всички знаем, че пътищата ни дори и ремонтирани не са безопасни. Всички наши изходни артерии на града са в лошо, а някои дори в плачевно състояние. Примери са пътищата Самоков – Дупница и Боровец – Радуил. Пътят за София също не е това, което трябва да бъде. Наслушахме се как ни чакало добро бъдеще, но идват избори и НИЕ въобще не сме приоритет за ТЕЗИ ГОСПОДА с големите заплати и постове. Време е отново да напомним, че не сме се примирили и не сме забравили. Време е да излеем гнева си за неспазените обещания и да отстояваме позицията си докрай. ВРЕМЕ Е ДА ЗАТВАРЯМЕ ПЪТИЩА, ЗА ДА НИ ЧУЯТ! Призоваваме Община Самоков да окаже пълно съдействие по провеждането на събитието. Ще ви очакваме на 9 септември със сборен пункт паркингът на Зала Арена Самоков, във 13 часа! Повече подробности в групата и тук на събитието.”

Начинът на провеждане все още се уточнява, като най-вероятен вариант е автошествие до село Клисура и блокиране на пътя в района на селото.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close