ОбществоРегионалниСамоков

Нов пенсионерски клуб отвори врати в Самоков

„Самоков 365“

Днес община Самоков откри нов пенсионерски клуб в центъра на града. Специален подарък бяха изпълненията на  атрактивната мъжка певческа група към НЧ „Стойне Ангелов” – с. Бели Искър, които откриха събитието.

С тържествен водосвет, отслужен от отец Любомир Мишков, за здраве и благоденствие, бе осветен новият клуб. Отец Любомир поздрави всички присъстващи  по повод днешния празник – Ден на християнското семейство, както и общинското ръководство за поредното отговорно дело към възрастните хора.

Кметът на общината Владимир Георгиев пожела клубът на пенсионера да се превърне в място, където хората от третата възраст ще могат да водят активен социален живот. Той призова всички заедно да се събират и да се чувстват добре, защото тези клубове са направени именно за това, хората да се сближават и да намират общи теми за разговор.

Приветствено слово отправи и Зорница Матева – уредник на Клуб на пенсионера от IV квартал. Тя поздрави всички гости и им пожела много здраве и веселие в новия клуб. Тя благодари и на община Самоков за съдействието и за това, че винаги се грижат за хората от трета възраст.

Общината назначи Мария Гавадинова за домакин на клуба , която ще се грижи  и ще го стопанисва, също така ще подготвя различни мероприятия свързани с културния и социалния живот на пенсионерския клуб. На освещаването присъстваха и зам. – кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова и секретарят на общината Ангелина Вангелова. Клубът вече е отворен и посреща своите посетители.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close