Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Нов кът с пауни, фазани и гълъби ще радва посетителите на крайречния парк

Анна Манова

Нов кът с пауни, фазани и гълъби ще радва от днес посетителите на крайречния парк. Тези нови обитатели се намират в специално приспособено място, в непосредствена близост до оформеното пространство за кучета.

Изграждането на този кът отнема повече от месец. Проектът е изработен от инж. Венцислав Атанасов и е реализиран изцяло от дарения. Атрактивните птици също за закупени от спонсор. А от първите дни на месец май пернатите обитатели ще се адаптират към новото място и ще свикват с интереса на посетителите към тях. В момента там  живеят две двойки пауни, златен и сребърен фазан и гълъби. Предстои да бъдат доставени и гащати петли, които ще обогатят птичия кът. Така паркът  вече приютява около 10 диви патици, които плуват в езерото, две двойки лебеди – черни и бели, фазани, пауни и гълъби.

Новото пространство за пернати обитатели вече е факт благодарение на Димитър Стефанов, собственик на „Сити хляб”, Чавдар Йорданов – „ТИС”, Владимир Малинов – „Родопа Форест”, Николай Ласкин – „Ласкин Лес” Стефан Докузов – „Балкан ПМС”, Любомир Лобутов – „Лобутов МЛ”, Емил Николов – “Тотал”. Кметът Георгиев благодари на всички дарители за благородното начинание и им връчи поименни грамоти в знак на благодарност. Грамота получи и проектантът Венцислав Атанасов.

Мястото е особено атрактивно за най-малките. Специално за посрещнато им днес присъстваха малчуганите от НУ „Станислав Доспевски” и ЦДГ „Детелина”, които искрено се радваха на пернатите. И аплодираха „виновниците” за това и в Самоков, подобно на други градове като Дупница и Благоевград да си има нов зоокът.

На помещението ще бъдат поставени табели, които ще съдържат основната информация за всеки един вид птица и това, което е характерно за вида.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close