ОбществоРегионалниСамоков

Нов кабинет по сервиране и барманство откриха в ПГ по туризъм

„Самоков 365“

Днес в Професионална гимназия по туризъм бе открит кабинет по сервиране и барманство. Кабинетът е изграден по проект “Подкрепа за дуална система на обучение” и се финансира по оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Директорът на училището г-жа Хаджийска поздрави гостите, дошли на откриването, и представи работата на екипа по проекта. Идеята е самото помещение да прилича на расторант с цялото обзавеждане и оборудване. По този начин учениците ще се обучават в близка до реалната работна среда. Закупени са нови машини и кухненско оборудване, с което значително ще се подпомогнат и подобрят готварските умения. Основната цел на проекта е повишаване качеството на професионалното образование в училището и засилване връзката му с нуждите на пазара на труда.

На откриването на кабинета присъстваха кмета на община Самоков Владимир Георгиев, зам.- кметът по туризъм Люба Кленова, началникът на РУ на МОН Росица Иванова, експерти от инспектората, преподаватели, партньори на училището в дуалното обучение и др.

Кметът подари на преподавателите по готварство книгата “Самоковска кухня”.Учениците и техните преподаватели бяха подготвили прекрасен и разнообразен кетъринг, с който да презентират уменията си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close