ОбществоРегионалниСамоков

Нов живот за мотополигона желае и инициира Миролюба Ташова

Aнна Манова

Нов живот за мотополигона на „Ридо“ инициира Миролюба Ташова. Идеята на младата самоковка е на терена и сградата да се извърши облагородяване и почистване, за да може в свеж и подреден вид да посрещне идното мотосъстезание в началото на юни месец.

Името на Миролюба е познато в града с множество дейности, които събират на едно място млади и социално ангажирани хора в Самоков. Едва малко над 20- годишна тя е и общински съветник. Но свързаността й с мотополигона в града е повече емоционална и лична, защото нейн брат е известният моторист Янко Ташов. Той е донесъл много поводи за гордост в мотоспорта.

„Моята идея е да облагородим мотополигона в Самоков. Желанието ми е да ангажирам колкото се може повече млади хора и ученици. Мястото е емблематично за града и смятам че няма човек, който поне веднъж да не го е посетил и изпитал адреналина. Истината е, че работата не е никак малко. Предстои състезание по мотокрос на 4-5 юни. Вярвам, че с общи усилия до тогава ще успеем да боядисаме оградата, да почистим тревните площи, да облагородим външия вид на самата сграда и трибуните, за да придобият по-красив вид“, споделя Мира.

Мотополигонът в Самоков предлага едни от най-добрите писти в България. Теренът е на Община Самоков, която през годините го отдаваше под наем на местния Клуб по мотокрос. Договорът на клуба обаче съвсем наскоро изтече. Това е причината Миролюба Ташова да приеме задачата по облагородяването на мястото като лична кауза.

„Когато започнах да организирам кампанията научих много неща за мотополигона. Не бива да забравяме, че историята на мотокроса започва именно от Самоков и да допускаме това място да пустеем, а да го съхраним като част от символите на града. Трябва да се поддържа, за да може да се организират възможно повече състезания тук. Идеята ми е да се развие целия му наличен потенциал“, подчерта Ташова.

Доброволци вече са стартирали с работа по облагородяването. За момента най-сериозна нужда има от човешка ръка. Затова всеки, които иска да се включи може да се свърже с Миролюба или да отиде директно на място. През целия месец май теренът и сградата ще са отворени за доброволци, като там винаги ще има отговарящ човек, който може да предостави необходимите материали.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close