Слайд категория

Нов дом за 12 деца

DogovorНа 3-ти юли беше подписан договорът по проект „Осигуряване на ефективна инфраструктура в Община Самоков чрез изграждане на Център за настаняване от семеен тип”. Той ще бъде реализиран по ОП „Регионално развитие” с осигурено европейско финансиране в размер на 692 263.87 лв. и съфинансиране от държавния бюджет, възлизащо на 122 164.21 лв. Представителите на общинска администрация определиха инициативата като мащабна и социалнозначима. Припомняме, че предишният Общински съвет имаше решение против изграждането на този обект. Сегашните управляващи се оказаха на коренно противоположна позиция и в крайна сметка центърът ще бъде изграден.

”Красстрой” е избрана за изпълнител на проекта. „Радвам се, че след 6 годишно отсъствие фирмата, която ръководя, успя да спечели по един изключително прозрачен начин организирания търг” – заяви управителят Красимир Милушев. В графата на вече изградените постройки е Клубът на пенсионера в квартал „Самоково”. Кметът Владимир Георгиев не скри задоволството си, че сред кандидатите са били самоковски фирми. Изпълнителите на проекта обещаха, че ще завършат обекта навреме, в срок до 30-ти ноември 2013, водени от мотото „Срок и качество”. 12 деца имат възможност да се възползват от услугите на центъра. „Откриват се нови работни места за самоковци” – допълни граздоначалникът.

Градът ни има традиции в тази област с дома в Гуцал, ПУИ „Никола Драмалиев”, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Домашния социален патронаж.”Фирмата е инвестирала в общината и има бъдещи идеи за нови инвестиции в района” – коментира в заключение Кр.Милушев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close