ОбществоСамоков

Нов детски образователен център отвори врати в Самоков

„Самоков 365“

Нов детски образователен център отвори врати в Самоков. Неговото име е „Смарти кидс“, а целта на собственици и обучаващи е да се превърне в място за обучение на деца по различни теми с подходящи за възрастта им интерактивни методи. Официалното откриване на помещението се състоя вчера /9.02/, а за неговото освещаване се погрижи архиерейският наместник отец Михаил.

Зад името „Умни деца“ стоят две млади самоковки Евелина Спасова и Петя Попова. Те са сертифицирани преподаватели, като скоро ще има нови специалисти в екипа. Подобен тип центрове има в цялата страна, а от началото на февруари тази година вече и Самоков може да се похвали с подобно образователно място. В Центъра деца на възраст от 4 до 12 години ще имат възможност да се научат на ментална аритметика, бързо четене, краснопис, финансова грамотност, математика и английски за малки деца.

До момента интерес към заниманията в Центъра са проявили над 50 деца. Всяко дете може да си избере курс, който да посещава. Курсовете са с различна продължителност, но повечето са около три или четири месеца, казаха създателите на центъра. Има и онлайн платформа, където всяко дете има профил, което му позволява да учи и от вкъщи.

Официални гости на събитието бяха гости от Ротари клуб – Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close