Обща категорияПолитикаРегионалниСамоков

Новото ръководство на ВМРО – Самоков застана категорично зад Ангел Джамбазки за евровота

Анна Манова

В Самоков се проведе общинска конференция на структурите на ВМРО в общината. Тя се състоя на 23 февруари /събота/.

На срещата акцентът бе поставен върху избора на ново ръководство на местната структура. За председател на ВМРО – Самоков бе избран Кирил Стойков, който до момента оглавяваше младежката структура на организацията на града. Той е част от ВМРО вече 19 години. За заместник – председател присъстващите определиха Иван Узунов. Дългогодишният член от редиците на ВМРО Иван Върбев бе избран за секретар, а Петър Петров и Йордан Перфанов за членове на ръководството.

Гости на мероприятието бяха организационният секретар на ВМРО и депутат от ПГ „Обединени патриоти” – Юлиан Ангелов, областният председател на ВМРО – Богомил Бранков и зам. – областният управител Николай Борисов. Присъстваха също членове на местните структури от Марица, Говедарци, Продановци, новоучредената в Бели Искър, самоковската организация и ВМРО – младежи. На събранието бе издигната единодушно кандидатурата на Георги Николчов за член на НОС на партията за предстоящия конгрес. Основните дискутирани теми бяха за преференциалния вот, предложението на вицепремиера Каракачанов за механизмите за справяне с битовата престъпност и интеграционните въпроси, както и предстоящите евро избори. Местната структура на ВМРО категорично застана зад Ангел Джамбазки за евровота. Какви са намеренията за местните избори все още не е ясно.

Избраният за председател на ВМРО – Самоков Кирил Стойков подчерта, че амбицията е създаване на нови структури по места, както и засилване на младежката организация, като идеята му е начело на нея да застане нов войвода.

„Основната ни задача е стягане на редиците, привличане на нови членове и в най-краткосрочен план подготовка за евроизборите. Искаме да подкрепим нашия кандидат Ангел Джамбазки. Той го заслужава като доказал се и работещ евродепутат. Новото ръководство на местната структура стои твърдо зад неговата кандидатура”, сподели за вестник „Самоков 365” Стойков.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close