ЗлободневноРегионалниСамоков

Нови 7 положителни PCR теста са излезли днес

Няма ново огнище в Самоков

“Самоков 365”

От взетите вчера  PCR тестове в Самоков, 7 са положителни за наличие на инфекция с COVID – 19. Всички те са в добро здравословно състояние, карантинирани са и са под наблюдение.

Три от положителните проби са контактни на пациента от Окръжна болница – две са на членове на семейството му и една е на жена, която им е помагала. Едната положителна проба е на член на семейството на случая, който отчетохме в сряда. Двама са контактни на пациент от Вътрешно отделение, който бе сред първите случаи, констатирани в Самоков.

Последната положителна проба е на член на семейството на жената на хемодиализа, която вчера бе доказана положителна с коронавирус. Въпросната жена е била на службата в евангелската църква, която стана тема в националните медии днес. Заразата в църквата е тръгнала от мъж, жител на София, който е гостувал на родителите си в края на май. В края на миналата седмица мъжът се е почувствал зле и при направените му тестове е дал положителен резултат. Баща му е пастор в евангелистка църква в центъра на града. Той, както и останалите енориаши са тествани и са с отрицателен PCR. Единствения случай на коронавирус сред тях е на жената на хемодиализа, а днес и нейно контактно лице е с положителна проба.


С днешните резултати, случаите на заразени с COVID 19 в Самоков станаха 24. Продължава тестването на контактни лица и рискови групи.


От РЗИ съобщиха, че са установени огнищата на територията на община Самоков и вече са тествани всички контакнти лица. В зависимост от резултатите, при нов положителен тест, ще продължат пробите с контактните на новоустановените лица. Засега положението е овладяно и извън установените огнища няма нов случай на заразени.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close