Седмицата

Нови програми и проекти към Бюрото по труда влизат в действие

direkciq-biuro-po-trudaСамоков 365

След проведените процедури по различните програми и мерки за заетост от Бюрото по труда – Самоков продължават изпълнението по отделните стъпки до приключване на предварителните дейности и трудоустрояването на безработни лица.

Всички 7 работодатели, подали документи за наемане на безработни лица по новата схема „Младежка заетост“ са допуснати и одобрени. Предстои тази седмица да бъде сключен договор с тях. След подписването на договорите ще бъдат насочени лица за събеседване, от които 28 ще бъдат одобрени. 8 от тях ще бъдат наети за стажуване, а 20 за обучение.

В ход са и процедурите за кандидатстване за откритите работни места по програма „Клио“ с акцент върху паметниците на културата и по Регионалната програма за заетост. Община Самоков получи одобрение на проектите си по двете програми като по „Клио“ ще бъдат наети 4 лица, а по Регионалната програма – 10.

В момента се сключват договорите с работодателите, одобрени по мерките за насърчаване на заетостта. 23 работодатели са кандидатствали с 23 работни места. До 25 април трябва да бъдат одобрени насочените лица и сключени договори с тях.

По проект „Подкрепа за заетост“ вече са сключени 6 договори, а през тази седмица предстои подписването на още два договора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close