Регионални

Нови площадки и детски съоръжения за игра ще радват децата на ДГ „Звънче”

Анна Манова

Нови детски площадки с детски съоръжения за игри ще радват от края на лятото малчуганите от ДГ „Звънче”. Проектът е готов и започна подготовка на терените. Всички предвидени за поставяне уреди ще отговарят на изискванията за безопасност. Предвижда се поставяне на ударопоглъщаща настилка, изравняване на неравностите на терена, ремонт на алеите и цялостно оформяне на пространството пред сградата и страничните входовете на детската градина. Всичко, което се извършва е със съдействието на Община Самоков.

До този момент са премахнати пейките и металното влакче, което беше единственото съоръжение за игра на децата, намиращо се в предната част на двора на детското заведение.

Отстранихме и старата оградка около сградата. Разрушени бяха намиращите се в предния двор басейни, като на тяхно място ще бъдат изградени двете нови площадки. На тях ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка и комбинирани детски съоръжения – пързалка, люлки, тунел за провиране, клатушки. Ще бъде много цветно, приятно и ново. Ще разширим алейте, ще засадим цветя. Ще бъде много по-функционално. Децата ще се радват и ще имат къде да играят. Защото до този момент разполагахме с малко неща, повечето от тях са позиционирани в задната част на двора. Имаме идеи и за задния двор, но нека първо се реконструира и направи започнатото”, обобщи директорът Марияна Лухова.

Стартът на ремонтната дейност е бил предвиден за май месец, но поради лошото време същинската работа по реконструкцията на визията на предната част на ДГ „Звънче” започва средата на юни. Като до края на лятото и началото на есента всички- служители и деца, ще имат възможността да се радват на новите си придобивки.

Преди около година беше напълно обновен и дворът на филиал „8 март”. Там беше изградена и нова интерактивна площадка по БДП, която беше официално открита за Деня на детето. В момента се извършват ремонти и в една от групите във филиала – поставя се ламиниран паркет, освежават се помещенията,  подменят се врати и преградни остъкления с PVC-профил. Следващ етап е да се помисли за оградата на филиал „8 март”, защото има непрекъснато влизане на външни лица в двора, което го прави труден за почистване и стопанисване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close