ОбществоРегионалниСамоков

Новият филиал на ДГ „Пролет“ – готов до лятото

„Самоков 365“

Новият филиал на ДГ „Пролет” ще бъде готов до края на лятото. Строителните дейности ще приключат до края на април. Детската градина ще има възможност да поеме пет групи. По този начин предучилищните групи, които сега се обучават в училище „Неофит Рилски 2”, ще освободят базата на училището и това ще даде възможност за организация на целодневен процес на обучение.

Кметът Владимир Георгиев и директора на детска градина „Пролет” Искра Радева посетиха ремонтa на филиала на ДГ „Пролет”, като огледаха изпълнението и отделните детайли по проекта. От новата учебна година се предвижда да бъдат приети децата от предучилищните групи.

Сградата, която се ремонтира в момента, е изградена преди повече от 15 години със средства по европейска програма. В проекта бе включен грубият строеж, без вътрешен ремонт и обзавеждане. В част от сградата, отново с европейски средства, бе направен Корпус за социални услуги, за другата част се очакваше подходящата програма, чрез която да се завърши изграждането на детска градина.

В края на 2020 Община Самоков спечели финансиране от МОН за ремонт и обзавеждане на детската градина и след приключване на процедурите за избор на изпълнител стартираха строително-ремонтните работи. Работният процес тече интензивно, като в момента се изгражда цялата вътрешна част на градината, съгласно съвременните стандарти и изисквания. Направени са електрическата и отоплителната инсталация и ВиК системите, обособяват се помещенията, кухни, дневни, спални и кабинети. Проектът отговаря на изискванията за достъпна среда. До април се очаква да приключи строителството и да започне работата по вътрешното обзавеждане и вертикалната планировка на двора.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close