ОбществоРегионалниСамоков

Новият зам.- кмет Дончо Зашев: „Това е ново начинание за мен“

Анна Манова

Дончо Зашев е новият заместник – кмет по финансовите въпроси в Община Самоков. Неговото назначение е от 11 май. Зашев смени на поста досегашния зам.- кмет Сия Шехтанова.

Като причина за рокадата градоначалникът Владимир Георгиев подчерта, че водещо е желанието да се обновява екипът както на общинска администрация, така и на общинските предприятия с по-млади и външни лица.

„Нямам критики към Сия Шехтанова. Тя от 18 години е в Община Самоков. Преди да стане зам.- кмет по финансите тя беше директор на дирекция. Дончо Зашев е млад и амбициозен човек, от три години е част от ОбС. Желанието ми е да се обновява екипът с млади кадри“, каза Георгиев. Той допълни, че на Сия Шехтанова е предложено да остане част от екипа на общинска администрация, но тя е отказала. На въпроса защо точно в този момент е направена тази промяна, Георгиев сподели, че не е избиран определен момент и допълни, че във финасовата сфера всичко е много динамично, а самият период е много напрегнат.

„От финансова гледна точка няма спокоен момент, защото се работи по различни проекти с различно финансиране. Да не забравяме, че се забави и приемането на бюджета за 2022 година, което се случи съвсем скоро. Финансовото състояние на Община Самоков е добро“, подчерта Георгиев.

Новият заместник – кмет по финансовата част Дончо Зашев бе назначен на новата длъжност преди дни. Той е на 37 години, семеен, икономист по образование. Завършил е бакалавър в специалност „Бизнес администрация“ и магистратура „Банков мениджмънт“ в Нов български университет. През последните осем години работи в сферата на банковата дейност. Повече от пет години е на ръководна позиция и управлява един от големите банкови клонове в Софийска област. Участвал е в много проекти и програми в банковата сфера. В професионалната си дейност преминава през различни позиции от мениджър екип банкиране на дребно, заместник – директор на централен клон до директор на клон. От три години е общински съветник от квотата на БСП – Самоков. Членува в две комисии – Комисия по бюджет и финанси и Комисия по разпореждане и възстановяване на земеделски земи.

„Това е едно ново начинание и предизвикателство за мен“, каза Зашев. Той допълни, че сферата на работата не му е чужда, а като цел и приоритетни задачи определи изпълнението на бюджета.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close