Регионални

Новият „Биг Брадър“ отмъщава на КАТ! Шофьорите създадоха „ I see you KAT“ (Самоков)

Илиян Чалгънов

В социалните мрежи, една група набира все по-голяма популярност, дори и за малък град, като Самоков. Тя се казва  „I see you KAT (Самоков) и целта на групата е да „изтипосва“ стоянките на Пътна полиция, скрити в храсти, пресечки или други места, които са слабо видими за шофьорите. Групи със същите имена са създадени в много градове на страната.

Само за около месец от създаването, членовете на самоковската група са над 450 души. Всички те с една и ясна цел.

Да припомним, че идеята за създаването на такъв тип групи по градовете идва от датата 9 юли. На тази дата бе приета промяна в Закона за движение по пътищата, с която отпада задължението на полицаите да слагат знака, предупреждаващ, че следва контрол на скоростта.

Новият текст гласи, че органите на реда са длъжни да извършват проверки „по безопасен начин, осигуряващ необходимата видимост“. Независимо от него обаче, униформените дебнат за джигити тайно, паркирайки полицейските коли под огромни дървета, в храсти и между спрели автомобили на паркинги и тротоари.

С отпадането на предупредителния знак водачите се съюзиха срещу КАТ и започнаха да споделят информация във Фейсбук къде има „ченгета“, за да се предпазят от глоби.

Активността на самоковската група е доста висока, като само за няколко дни са издадени около 20 локации на патрулки от бдителни водачи.

Не са рядкост и обидите в групите срещу КАТ, изразяващи недоволство от методите и триковете, използвани за залавяне на нарушители на пътя.

До какви нови трикове на пътните полицаи може да доведе създаването на тези групи? Може само да гадаем, но със сигурност те вече ще имат едно наум…някъде около тях „I see you КАТ“ наблюдава.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close