Криминални

Нова телефонна измама – жена от Самоков изгоря с 5 300 лв. и накити

Самоков 365

Около 16.30 часа в петък 65- годишна жена от Самоков сигнализирала в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че мъж, представил се за полицай, е успял да я заблуди след няколко разговора по стационарния и мобилния й телефон, че е необходимо да предостави всичките си спестявания и ценности, за да съдейства за залавянето на телефонни измамници. Без да сподели с никого, приемайки чутото на абсолютно доверие, малко по- късно жената изхвърлила през балкона на жилището си плик със сумата от 5300 лева и около 50 грама златни накити.

 

ОДМВР- София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

 

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР; уведомете кмета на населеното място или полицейския инспектор, обслужващ района Ви!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close