Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Нова структура и клуб на ВМРО учредиха в Бели Искър

Анна Манова

На 24 ноември в село Бели Искър беше създадена нова местна структура на ВМРО. На учредяването присъстваха заместник – областният управител на организацията в Софийска област Николай Борисов, председателят на областния комитет Богомил Бранков, организационния координатор за София обл. Стефан Грънчаров, както и представители на общинското ръководство на партията. Чрез гласуване за председател на новосъздадената структура бе избран Христо Георгиев. Това е поредната нова структура на ВМРО в областта.

В самоковското село има и клуб на партията. Помещението е предоставено от Георги Дамянов, който е избран за секретар на местната организация. Областното ръководство на партията подари на нови клуб трибагреник, знаме на организацията и един кръст. До момента са подадени около четиринадесет заявления за членство, като надеждата на учредителите е те да се удвоят.

Инициативата за създаването на новата организация на ВМРО в село Бели Искър идва покрай провелата се през тази година възстановка на Яворовата сватба на центъра на селото.  Както е известно големият български писател Пейо Яворов е бил патриот и революционер от редиците на ВМРО. Предложението идва от Георги Дамянов. Като приоритет в работата организаторите посочиха европейските избори идната пролет.

„Амбициите ни са в посока на това да разпространяваме национални идеал. Ние официално сме наследници на историческото ВМРО, с благословията на Ванчо Михайлов. Ще работим за поддържане на българщината, на българския идеал и не на последно място за обединението на всички българи извън пределите на родината”, поясни председателят на младежката организация ВМРО Кирил Стойков.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close