Седмицата

Нова спортна площадка откриха в „Самоково“

sportna ploshtatkaСамоков 365

Площадката бе изградена за изключително кратък срок, за да могат децата да й се радват цялото лято. Целият уикенд там имаше много малчугани, които спортуваха, което показва колко са нужни подобни места. Кметът Владимир Георгиев пожела на децата да я ползват със здраве, безаварийно и да я пазят. Той подчерта, че Община Самоков ще продължи да изгражда спортни съоръжения и такива за отдих и развлечения на открито, за да накараме повече деца да се отделят от компютъра и да спортуват.

Новата спортна площадка пред бл. 3 в кв. “Самоково” беше открита с демонстрационни игри.  Възпитаниците на баскетболен клуб „Рилски спортист“ и едноименният футболен клуб бяха първите, които тестваха новите съоръжения, закупени от общината.

Площадката дава възможност за четири вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол и тенис. Много хора от съседните блокове и децата от квартала дойдоха да се порадват на новата придобивка. А някои пък гледаха от терасите си.

Фирма „Джерамис Интернешанъл“ спечели обществената поръчка за поставянето на настилки на спортните площадки, които ще се правят през тази година. Преди поставянето на настилката се направи ремонт на съоръжението и на съществуващото заграждение, за да се осигури пълна безопасност на спортуващите.

Самата настилка е акрилна. Този тип е изключително лесно за поддръжка, не се нуждае от специални съоръжения за почистването й. Дебелината на поставения слой е около 5 мм. Акрилната настилка е противоплъзгаща се, при падане омекотява, което предотвратява появата на травми. Не се влияе от метеорологичните условия. Предимството на тази настилка е и че тя не се руши, стига да се спазват изискванията да се играе с подходящи спортни обувки.

Площадката се охранява чрез видеонаблюдение. В близост се предвижда и изграждането на нов детски кът, изгражда се и нов паркинг пред бл. 19.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close