Седмицата

Нова порция обучени болногледачи в МБАЛ-Самоков

MB1 (2)Анелия Балабанова

В първия работен ден на месец май беше сложена финална точка на поредните курсове за професионално обучение по професия болногледач в „МБАЛ-Самоков” ЕООД.  63 безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, ще получат мотивационно обучение в рамките на 30 часа, обучение по ключова компетентност „Работа в екип”и знания по професионално направление здравни грижи. Дейностите са в изпълнение на проект „Шанс за работа” НПДЗ 2015 г. ,който се реализира от Агенцията по заетостта чрез териториалните структури Дирекция „Бюро по труда” в страната, КНСБ, Колежа за работническо обучение към синдикалната организация и работодатели – партньори, какъвто се явява „МБАЛ-Самоков”.

В понеделник преминалите курса получиха своите сертификати за специалисти по здравни грижи. 30% от успешно завършилите лица /25 човека/ ще  бъдат включени в стаж за период от 3 месеца в различните болнични структури, считано от 7 май, срещу възнаграждение, равняващо се на минималната работна заплата, което се поема от проекта заедно с допълнителни плащания по Кодекса на труда и осигуровките за сметка на работодателя. По време на обучението техни преподаватели бяха главната медицинска сестра и старши медицински сестри в лечебното заведение.

„МБАЛ- Самоков” ЕООД е от болниците,  през които са преминали най-много кандидат- болногледачи. „Това се превърна в една хубава традиция” – коментира изпълняващият длъжността управител на болницата д-р Св. Скелина. Накрая всички си пожелаха да има още много реализирани проекти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close