ОбществоРегионалниСамоков

Нова площадка по безопасност на движението откриха на 15 септември в ДГ “Самоково”

“Самоков 365”

Началото на новата учебна година в ДГ “Самоково” започна с откриване на новата интерактивна площадка по безопасност на движението.

Пъстро тържество бяха организирали децата и техните учители. Празникът бе и повод, за да бъде открита новата площадка по безопасност на движението, изградена това лято със средства на Община Самоков.

Директорът на детското заведение Мариана Дренска благодари за новата придобивка и подчерта, че за децата ще бъде изключително важно съоръжение, което ще им помогне да се подготвят за безопасно движение по пътищата.

През годините поетапно бе обновяван дворът и детските площадки в него, като в момента местата за игри на открито са нови, модерни и безопасни. След тържеството с прекрасни стихчета и песни, бе осветена новата площадка от отец Георги Николов. Директорът Мариана Дренска, заедно с кмета Владимир Георгиев, прерязаха лентата на новото съоръжение, след което бе даден стартът на демонстрации с тротинетки и ролери. Част от децата влязоха в ролята на пешеходци, защото като такива също трябва да бъдат наясно с правата и задълженията си. Накрая за малчуганите удари първият звънец и с менче с вода ръководството на община Самоков и педагогическият колектив на детската градина им пожелаха да бъде успешна и здрава новата учебна година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close