Регионални

Нова линия за прахово боядисване заработи в „Самел 90” АД

13942539_1036319826416907_954616992_nВ истински празник се превърна днешният ден за ръководство и служителите на „Самел 90” АД. Производствената база се разрасна и беше обогатена с нов цех за прахово боядисване в рамките на предприятието. Автоматизираната линия за фосфатиране и прахово боядисване е с дължина на конвейра 125 метра и разполага с автоматична камера за боядисване. Същата е производство на швейцарската фирма GEMA. Камерата е антистатична и е с възможност за бърза смяна на цветове. Линията е една от най-модерните изграждани в България и в крак със последните световни достижения. В състава й има и две ръчни камери за боядисване на различни детайли в различни цветове. Скоростта на конвейра варира от 0,5 до 3,7 метра в минута, в зависимост от големината и квадратурата на детайлите. Могат да се боядисват детайли с габаритни размери от няколко милиметра до детайли с големина 2 х 2 м.. Детайли с площ над 200 кв. м. на един час могат да излизат напълно готови от производствената линия. Автоматизираната линия има възможност за непрекъснат цикъл на работа  – 24 часа в денонощие, 365 дни в годината. Очакванията са за около 2 500 000 детайла годишно да бъдат обработвани, като има възможност за увеличаване на това количество. Основно линията е предназначена за боядисване на собствени изделия и детайли за автомобилната индустрия.

Празничен водосвет за сполука и успех на начинанието отслужи отец Георги. Инж. Петър Георгиев не скри задоволството си от пускането в експлоатация на новата линия. Кметът Вл. Георгиев заяви, че това е от моментите, които ще помни дълго време. Задоволството и приповдигнатото настроение не са случайни. Не всеки ден се случва да се открива нов цех, който да влее свежа кръв в местната икономика и поради това радостни срещи като днешната се превръщат в истинско събитие. След традиционното прерязване на лентата, церемонията продължи с демонстрация на пробно действие и показване на производителността на съоръжението.

Малко по-късно действието се пренесе в новооткрития офис на газоразпределителното дружество „Комекес” АД, където беше отслужен празничен водосвет за здраве и благополучие.   

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close