Култура

Нова година – нова сцена

chitalishteЗоя Станкова

След кандидатстването по конкурсна сесия 2014 на Министерство на културата за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища и спечелване 10 хиляди лева от проекта, което стана ясно в началото на ноември 2014г., Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” започна ремонти дейности.

Спечелената сума от конкурсната сесия е в направление „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства”.

Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” е с подновена настилка на сцената, боядисана арка около сцената и освежени канцеларии.

Ремонтните дейности започнаха на 2 декември като сцената трябваше да е готова до седмицата на коледните празници, за да посрещне своите самодейци и гости, а ремонтът на канцелариите е вече към своя край.

Надяваме се освеженото и подновено пространство в Читалището да е повод за много свежи инициативи и идеи, които да срещнат своята реализация през новата 2015. И нека да си пожелаем творчески устрем и несекващо вдъхновение!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close