Слайд категория

Нова глава в истoрията на БК „Рилски спортист“

rilВ сряда вечерта „Рилски спортист“ отвори нова глава в своята история. Мъжкият отбор записа първото си участие в европейски турнир – „Еврочалъндж“. Самоковският тим направи много силен мач, но малко не му достигна да се поздрави с победата срещу унгарския „Солнок“.

Самоковци започнаха мача много силно, показвайки добра защита. Те предизвикваха отбора на „Солнок“ да греши и се възползваха от своите възможности, за да поведат с 10 точки в първата част (4:14).

В следваща част домакините намалиха разликата бързо след серия от 8:0. Двата отбора заиграха равностойно, като „Рилски“ успя да запази минимална преднина и се оттегли на почивката с 3 точки аванс (31:34).

Самоковци успяваха да държат минимална преднита от 4 точки през третата част, но в края домакините повториха серията си и се доближиха само на точка от „Рилски“.

В последната част водачеството бе разменяно няколко пъти, но в края домакините отново имаха своя шанс и поведоха с 5 точки. Момчетата на Росен Барчовски се опитаха да противодействат и вкарваха при всяка атака, но и „Солнок“ бележеха. Така „Рилски“ ще се прибере у дома със загуба, но с вдигната глава.

В следващия кръг самоковци са домакини на беларуския „Цмоки“ Минск, където играе и бившият капитан на тима Бранко Миркович.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close