Седмицата

Нова благотворителна акция на Младежки дом-Самоков

krisiАнелия Балабанова

Да бъдем добри не само в определени дни. Това е посланието на поредната благотворителна инициатива, подета от Младежки дом-Самоков. Каузата на съпричастност към Веско Стоянов се оказа повече от успешна и обедини самоковци. Каква е идеята този път, разказва Латинка Щъркелова. През 2015 г. клуб „Артпалитра” – част от голямото семейство на Младежкия дом става на една година. Основан е на 2-ри юни.

„Ние не използваме средства за този клуб от Община Самоков. Момичетата си купуват материалите и всичко останало, което ни е необходимо. Работим и предлагаме разни хубави неща. В един момент си казах: „Хубаво, де! Ние го правим, ние го можем. Хората го харесват. Събираме се всички и решихме – защо да не помогнем на деца и хора в неравностойно положение? Така в края на 2014, по време на концерта на китарен ансамбъл „Акустика”, ние дадохме първото дарение – парични средства на Веско – ученик в 9 клас СОУ „Отец Паисий”. Предадохме парите и се почувствахме невероятно. Като цяло усещането да помагаш е уникално и ние го изпитахме. Тогава дадох дума на хората, които бяха в залата, че не само за Коледа, младежката институция ще продължи тази линия на благотворителност, докато можем. Какво стана? Вече наближаваше 1-ви март. По този повод обединихме усилията си с клуб „Аз мога” на Славка Терзиева и направихме 180 мартеници. 16 от тях дадохме на СД „Захарно петле” – един от нашите спонсори и 30 на „Самел 90” АД. Много труд вложихме докато вържем конците, картоните, целуфана, надписите на клуб „Аз мога”.

Всичко беше направено в търговски вид, за да се представим подобаващо пред момичетата и момчетата, решили да помогнат на Кристина Недялкова. Тя е в 4-ти клас, учи в НУ „Станислав Доспевски”. Хората, които я познават я определят като много умно и талантливо момиче, отличник. За съжаление. обаче Криси има здравословен проблем и се нуждае от лечение в чужбина – Германия, където да и бъдат направени операции на двете крачета. Сами може да предположите, че това е свързано с проучвания и страшно много средства, необходими за пътуването и престоя.

„ Днес ще помогнем на това дете, утре на друго. След предаването на парите продължаваме линията на благотворителност, за да може в края на годината да застанем и като теглим чертата открито да заявим – ние изпълнихме това, това и това. Благодаря на всички, че подкрепяха тази лична моя инициатива” – споделя Латинка. Ако и Вие искате да помогнете на Криси може да го направите като за тази цел предоставяме и банковата сметка: BG20BPBI79424005838602 BGN.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close