ОбществоРегионални

Новата „мода” – разбиване на банкомати, пореден случай в Сапарева баня

„Самоков 365”

Снимка: bTV

Обраха банкомат в Сапарева баня тази нощ. Живеещите в близост са сигнализирали за силен взрив, който се е чул към 3:30 тази нощ. На мястото, където се намира банкоматът – срещу Общината на Сапарева баня, има множество счупени стъкла.

След преследване и заградителни мероприятия е изоставен автомобилът, с който е извършено престъплението. В момента тече оглед. Има едно задържано лице и е организирано издирване на още три лица, които са заподозрени за съпричастност към обира. Най-вероятно престъпната група са мъже около 35- 40 години от Перник, с криминални досиета. Това обясни главният секретар на МВР Младен Маринов пред водеща телевизия. Комисарят подчерта, че в акцията по издирването им са се включили Специалният отряд за борба с тероризма и хеликоптер на „Гранична полиция”, защото теренът е пресечена местност, горски масив. Извършителите са изоставили колата, с която са действали. В момента се извършва оглед, по първоначални данни има вероятност касетата с парите да е в изоставения автомобил.

Все повече зачестяват посегателствата върху банкомати, което се очертава като една нова „мода”.  Това е поредното такова деяние през последните няколко дни. Взривен беше банкомат, намиращ се на автогарата в Самоков в края на миналата седмица /3 ноември/ и един в София тези дни. За последните няколко дни това е трети такъв случай.

„Правили сме различни неща по отношение на превенцията. Преди просто ги изтръгваха и ги взимаха. Тези които са на обществени места и са по-трудни за ограбване ги прави по-привлекателни за извършване на тази дейност. Това нещо е правено в Западна Европа и сега се пренася и тук”, обясни Маринов.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close