Личности

Нина Никол Хамилтън:”Съвременният свят не може да съществува без реклама”

nina3Мария Галчева

Светски репортер, продуцент, сценарист, режисьор, водеща, автор на статии в списания, PR мениджър,  Нина Никол се е занимавала и се занимава с безброй дейности. Активно е ангажирана и с благотворителност.

Hинa Hиĸoл e poдoм oт гpaд Coфия нa 7-ми сeптeмвpи 1980 гoдинa. Tя e вoдeщa, cвeтcĸи жypнaлиcт, PR и пpoдyцeнт. Бaщa й e инжeнep, a мaйĸa й  apxитeĸт. Имa poднини в Πapиж, тъй ĸaтo бaбa й e нaпoлoвинa фpaнцyзoйĸa.

Тя имa двe виcши oбpaзoвaния – eднoтo cъc cпeциaлнocт “Финaнcи и бaнĸoвo дeлo”, a дpyгoтo c “Peжиcypa”. Рaбoтилa е във вecтниĸ 24 чaca, ĸoгaтo e билa нa 18 гoдини. Билa e вoдeщa нa пpeдaвaнeтo “Eлит” в пpoдължeниe нa пeт гoдини, вoдeлa e и пpeдaвaния в тeлeвизия “Eвpoĸoм”. Kaтo пpoдyцeнт ce e изявявaлa в тeлeвизиитe “Диeмa” и TB 7. В момента ръководи своя корпорация, IT компания и правна кантора и с нея говорим за съвременния свят и неговите изисквания към жените в професионално отношение.

 

 

Здравейте, Нина, къде Ви откриваме покрай многобройните Ви  ангажименти?

  • От няколко години живея между София, Москва и Дубай. В момента съм в Москва.

Каква трябва да бъде съвременната жена, за да може да отговори на многобройните изисквания на времето, особено що се отнася до работа с публичен характер?

  • Дисциплинирана, отговорна и недоспала. Имам не повече от 5-6 часа за сън. Освен това да чете много, да се интересува от иновациите, за да е конкурентноспособна в работата си.

PR-ът е една от дейностите, с която се занимавате. Какво изискват клиентите, какъв имидж искат да имат най-често?

  • PR-ът е част от корпорацията ми, но не се занимавам лично, имам екип, който е поел тази дейност. В момента съм насочила цялата си енергия към правната ми кантора и към една IT компания, която направих със съдружници от Русия и Турция.

Какво не знаем за PR-a? Колко близък и далечен е той, сравнен с рекламата?

  • Съвременният свят не може да съществува без реклама. Всички фирми към корпорацията ми имат нужда от реклама, за да бъдат работещи.

Вие сте и журналист – къде е границата между интересното и жълтото? Колко тънка е границата, когато гониш рейтинг?

  • С медии се занимавам дотолкова, доколкото ги управлявам, имам над 15 медии за Европа, Русия и ОАЕ, в които работят над 30 души. Не им се бъркам в работата, дори нямам време да следя какво публикуват.

Когато говорим за журналистика, има ли, според Вас, определени принципи, които се спазват?

  • Когато се занимавах с журналистика, основното беше честността с хората и никога да не питаш или питаш неща, които и за теб не искаш да пишат или да те питат.

Защо българите толкова се радват на чуждия сеир, особено намирайки го по страници на вестници и списания?

  • Прекарвам повече време в чужбина и това наистина е само българско качество. Всичко е от ниска интелигентност и бедност.

Допускате ли хората близо до  Вас, какъв човек сте в свободното си време?

  • Хората, които са ми наистина много близки са не повече от 5 човека. Не, не допускам лесно хора в живота си, да не кажа въобще.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close