ОбществоРегионалниСамоков

Никола Чолаков /SON Kolяchо/ „стреля по успеха“ с първия си диск „’Зимай Давай“

Анна Манова

Нещо ново се появи на музикалната сцена и то е с адрес Самоков. Става дума за първия самостоятелен албум на местния рапър Никола Чолаков, познат в средите си като SON Kolяcho. Албумът носи атрактивното заглавие „Зимай давай“ и е първият по рода си, издаван от самоковец. Той излезе в края на май, след дългогодишен труд, и включва 12 парчета. А само преди дни авторът му пусна и клип към песента, дала име на албума.

сн. Пламен Лобутов

 

Никола Чолаков е първият самоковски рап изпълнител, който успява да заснеме клип към свое парче. Избира да се подписва първоначално като SON, което идва от английски – син, в случая на рап културата. Но понеже е по-общо и други хора също се назовават така, той прибавя Колячо. Производно на името му и завършва на „о“, което си е типично по самоковски.

Никола Чолаков или SON Kolяcho е й първият, който събра своите „братя не по кръв, а по рап“, с които записа сайфер – нещо, което до този момент не се е случвало в града. Първият общ проект на групата самоковски рапъри, излиза през 2018 година под името „Модерното Под иго“. В него участват Victor Bonus, Profit, Basta, OJ, Anry, SON. Парчето получава одобрението на аудиторията и до момента има над 43 000 гледания в YouTube, което си е успех. През същата година Чолаков записа и клипира самостоятелното си парче „Настигам“. Феновете пожелаха втори сайфер и така около година по-късно се появи „Самоко3 cypher 2“, отново с клип към него и с участието на GrimeKid и Gopeto. По това време SON Kolяcho засне клип на самостоятелната си песен „Уверен“.

Пандемията и трудната година не спират рап изпълнителя да реализира своите проекти и така миналото лято се появи дуетно парче с неговия близък приятел Виктор Бонус – „Ракии и салати“. То е по-скоро пародиино, поднесено с усмивка и намигване. Но момчетата споделиха, че трудно се разбира от аудиторията. Клипът към него е заснет в самоковска популярна механа и описва начина и разбирането за живота на част от хората. Преди три месеца Чолаков избухна с още едно парче, което е по-скоро автобиографично, както подсказва и заглавието му – „Викат ми Колячо“. А само преди броени дни бял свят видя и песента „Зимай давай“, на която също има заснет клип. Песента залага на мотива, че „играта е такава, за да можеш да взимаш трябва да даваш“. А за да постигнеш повече трябва да „стреляш по успеха“, да „цениш добрите“ и да се стремиш към това да превръщаш мечтите си в реалност.

Част от реализираните парчета участват в първия самостоятелен албум на самоковския рапър. Песните на Колячо отразяват действителността, видяна през неговите очи и също така неговият личен бунт като млад човек срещу всички житейски нередности. Клиповете са заснети в родния му Самоков и показват различни точки от града. Последното клипирано парче, даващо името на албума, е заснето отново тук – като един от основните фонове е изоставеният тютюнев склад и площадката „Тотка“.

Обложката на албума също показва красивата и заснежена Рила. Избрано е неслучайно, защото Чолаков е любител на белите писти и е заклет сноубордист. Тази година е успешна за самоковския рапър не само защото на бял свят се появи първият му самостоятелен албум, но и защото се роди неговата дъщеричка.

Дискът вече е в продажба. Може да го подкрепите, като се свържете с автора му и си го поръчате. И да се абонирате за канала му в YouTube. „Благодаря за подкрепата на всички, взели участие в албума и всички, които вече си го поръчаха! Мечтите се превръщат в реалност, когато знаете какво искате и дадете всичко от себе си, за да ги постигнете!“, заключи самоковският рап изпълнител.

сн. Константин Жеков

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close