ОбществоРегионалниСамоков

Николай Кокалов на шеста позиция в листата за народен представител от Софийска област

Радослав Стойчев няма да участва в надпреварата за депутатското място, кметът Георгиев – също

„Самоков 365“

Бившият началник на полицията и настоящ адвокат Николай Кокалов е кандидатът на местната структура на БСП за депутатското място на предстощите избори през април. Това стана ясно след проведените номинации и гласуване в края на януари. Разбра се също, че досегашният червен народен предствител Радослав Стойчев няма да участва в надпреварата, както и кметът Владимир Георгиев.

На територията на Община Самоков има 37  червени партийни организации, от тях 34 са направили номинации. Общият брой на партийните членове, които имат право на глас наброява 572 души. Издигнати са четири номинации – Ивалина Трендафилова, общопрактикуващ лекат и началник на Спешна помощ- Самоков, Николай Кокалов, председателят на Общинския партиен съвет на БСП в града Михаил Михайлов и на кмета Владимир Георгиев. Най-много гласове – общо 264- събра Трендафилова, след нея с 239 е Кокалов, за Михайлов са гласували 42 души, а за кмета – 4.

Самостоятелно отвод са си направили Михайлов и Георгиев. Това опроверга тиражираните слухове, че кметът Георгиев се е запътил към депутатското място и има намерение да остави досегашното си кметуване.

„Винаги около избори се говори, че г-н Георгиев ще става депутат. Малкият му брой гласове се дължи на това, че от националния съвет на БПС бяха подчертали по възможност да не се номинира кмет на населено място. В противен случай се затрудняват много нещата, с нови местни избори, което към момента е абсолютно излишно“, подчерта председателят на местната червена структура Михаил Михайлов.

Малко преди конференцията на БСП Ивалина Трендафилова също дава крачка назад и така 103 делегата одобряват единодушно кандидатурата на Николай Кокалов.

Прави впечатление отсъствието в номинациите на досегашния народен предствител от редиците на червените Радослав Стойчев.  Той сам се е отказал да участва за трети мандат и е отстъпил мястото си на следващо лице от партийните редици, което да представи Самоков в парламента.

След проведен областен съвет на БСП от всички номинирани от 22-те общини от Софийска област, има 18 кандидатури. Така е подредена листата за  София – област с 16 лица.  Николай Кокалов е на шеста позиция, а водач на листата за БСП София – област отново ще е Иван Ченчев.

„Преференциално трябва да упражним нашия вот, за да може да имаме представител на БСП от Самоков в новия парламент“, заключи Михаил Михайлов.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close