ОбществоРегионални

Неповторимите мебели на Станислав Ласкин

Анелия Балабанова

Неповторими мебели, изделия, идеи и емоции от Станислав Ласкин. Няма шега и измама, сети уи се!!! Изработката на мебели от дърво е предизвикателството и хобито на риалити звездата със самоковски /доспейски/ корени, за което вероятно малко хора знаят. „Ние с брат ми от доста време имаме желание да вкараме природата в дома на всеки един човек, който пожелае. От около половин година се занимаваме сериозно и усилено с изработка на мебели от корени и различни други части на дърветата” – разказва Станислав. Използват се дори извивките, които са като ДНК-то на човек, не се повтарят. „Всички мебели, които правим са уникални. Няма втора маса, пейка, огледало или например закачалка и тя да е притежание на някой друг, освен на човека, който си я е закупил от нас. Всички мебели ги правим по поръчка. Затова са неповторими” – споделя още той.

Неповторими е и името на фейсбук страницата, на която са качени и могат да се видят някои от изработките. Мебелите са направени от дърво, но в тях може да се вкара и стъкло, да сложил епоксидна смола, която предлага различно оцветяване. В самата смола могат да се вкарат снимки и спомени на дадения човек. Така се постига съвършено различна визия на въпросното изделие. То може да се превърне като акцент от цялостното обзавеждане на дома или офиса. „ Вече 17 години се занимавам с дървен материал. С брат ми преди имахме фирма за дърводобив, вече я нямаме. Занимаваме се само с производство на мебели. Природата трябва да се използва и вкара в дома на всеки един човек, но същевременно и да се пази” – разказва още Станислав.

Човешката ръка и въображение е в състояние да превърне и най-грозните дървета се превръщат в красиво произведение на изкуството. След преработката, която преминава, превръщайки се в определен вид мебел, дървото изглежда уникално и много красиво. Като го погледне човек си казва: „Колко красиво нещо!”Абсолютно от всяко дърво може да стане мебел, да се превърне в оригинална закачалка или  огледало. Идеите са съвкупност от много неща. Всеки един човек може да има такава. Предлага ни я и ние можем да му я изпълним. Намираме в интернет пространството неща, направени от други хора и предлагаме наш вариант. Дървото, превърнато на мебел е в състояние на създаде уют у дома. Това, което се изисква са сърце и душа, които да му вдъхнат живот.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close