ЛюбопитноОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

Необяснимо „нововъведение”

 

На 26 март като редовен платец отидох в пощенския клон в Самоков да платя сметките си за битови консумативи. Бях неприятно изненадан, когато любезната служителка ми обясни, че за да го направя е необходимо да представя стара касова бележка /бележки/ и въз основа на номерата, отбелязани в нея, да заплатя дължимите суми за последния месец. На съседното гише възрастен мъж, на видима възраст над 80 години, изпадна в същата неприятна, конфузна и скандална за нас ситуация, защото вместо и на любезните служители, които ни обслужват и на нас, клиентите, да ни се пести време, когато си плащаме задълженията, допълнително ни натоварват. На възрастния човек ще му се наложи в това лошо мартенско време отново да се върне, което за него ще бъде усилие. Специално на мен ми отне 7 астрономически минути да бъда обслужен. И тъй като за втория си електромер нямах номера му, ще се наложи и аз отново да се наредя на опашка. Служителите видимо също изпитваха неудобство от създалото се притеснение към клиентите от тези нови наложени им регламенти.

Тъй като го изпитах на гърба си и съм крайно възмутен от това абсурдно решение на някого, вместо да се улеснят, и служители, и клиенти, той допълнително „яде” от времето и търпението на двете страни. Като потърпевш клиент предлагам този текст, ако стигне до тези, които са определили така да се плащат сметките, да го преосмислят. Хипотетично ако пред мен имаше десет клиенти, на които да се отделя не по седем, а по четири минути, за да бъдат обслужени, това означава да загубя 40 минути от времето си в чакане, вместо да го употребя за нещо пълноценно. Ако се наложи по същия начин и в други институции да бъда обслужен, тогава какво да правя? Почивен ден ли да си взема?

Като гражданин данъкоплатец мислено се поставям на мястото на тези, които са предложили и са взели решение за новия начин на заплащане на консумативите – допускам, че за по-голяма точност, коректност при обслужването да не се допускат злоупотреби. Затова предлагам за по-голямо удобство въпросните номера на сметките да се откриват чрез личните карти на платците.

Красимир Димитров – учител по БЕЛ ПГ по туризъм 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close