Слайд категория

Необикновено пътуване в библиотеката

daniel„…Тръгни по звездната пътека на своите копнежи и мечти и влез в света на собствената си душа, сърце и тяло и ми кажи… че разума си оставил пред вратата на обиталището на Духа и нека той да те почака, докато аз и ти сме у Дома…!”с тези думи започва необикновеното пътуване на Инифъл.

В Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” режисьорът Любомир Малинов представи на събралата се аудитория новата книга на Даниела Ангелова „Необикновеното пътуване на Инифъл” – един роман с приказност и дълбочина.

Романът е в две части: част първа – пътят на живота. Детството на Инифъл и част втора – за края на времето.

Като в първата част читателят може да прочете за първата любов, първите награди и разочарования, първите битки, съновиденията, прозренията за невидимото, пътешествията, подземното царство на Хадес и прочие. И във втората всичко се прелива по един или друг начин.

И, колко точно е написано в книгата – Властта е изкривеното състояние на възрастен човек, без да е порастнал”. Наистина, за пътуването на Инифъл, замисляйки се и прочитайки книгата, човек би  разбрал, че всъщност това е едно обикновено пътуване в нещата, които ние самите сме направили необикновени, които, ние, хората, пропускаме да забележим в своето всекидневие.

„Пътуват две души в безкрая и знаят пътя към Дома. Увлечени всвоя порив – пътуват те през вечността. Живот и миг, един в безкрая – те търсят в своите души. Любов и болка – споделени, тъй близки в звездните им дни. И няма край или начало, и всичко се повтаря, но сега, любими мой, стоим пред Портите на Вечността…”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close