ЗлободневноРегионалниСамоков

Недялка Джикова: Заболя ме от гумите по тялото и от бягството на шофьора

Aнна Манова

Блъснатата от дрогиран шофьор в Самоков Недялка Джикова се възстановява след тежкия инцидент. Самоковката проговори пред bTV.

В началото на юли Недялка Джикова е прегазена от джип, управляван от 24 – годишния Виктор Делигълъбов. Той блъсва жената, която работи към Синя зона в града и в този момент се е намирала в своя район. Преминава през нея няколко пъти и изчезва от произшествието. Малко след това е открит от органите на реда, а след направени тестове се оказва, че е под влияние на наркотични вещества. По думите му той не е разбрал какво е станало в този момент.

Недялка е откарана в софийска болница с множество травми и почти без никаква надежда за живота й. Тя е със счупени ребра, ръце и таз, с хематом в мозъка и прегазени бели дробове.

Днес, няколко месеца след тежкия инцидент, който я е поставил на ръба между живота и смъртта, Недялка се възстановява. И с болка си спомня за преживяното, което за момента я приковава към болничното легло. Пред bTV, тя сподели, че се е oгледала няколко пъти преди да пресече, а колите били в покой.

„В момента, в който тръгвам да пресичам той ме удря в гръб, паднах под автомобила. Не мога да си представя. Не може, нечовешко е. Заболя ме от гумите по тялото ми и от бягството на шофьора“, споделя Недялка.

А  оцеляването си отдава на чудо и на множеството молби, които е отправила за помощ. Остава седмици в кома, а непрекъснато сънува, че ще оцелее. Крепи я надеждата и желанието да не оставя децата си сами. Днес се моли да успее да стане от болничното легло, да се обслужва сама и да помага на децата си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close