ЗлободневноРегионалниСамоков

Недоволство на колектива на ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ срещу таксите за синя зона на паркинга им

“Самоков 365”

Недоволство в колектива на ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ предизвика таксата за синя зона на паркинга на учебното заведение.

Причината за раздразнението им е подсещане от страна на общинското ръководство, че е време да си платят новата сума. И това при положение, че през последните три месеца обучението на учениците се провежда дистанционно.

Важно е да се отбележи, че това е единственото самоковско училище, попадащо в обхвата на платеното паркиране и именно поради това работещите в него се чувстват в известна степен онеправдани.

„Недоволството на колектива е още от самото въвеждане на синята зона. Не може да сме единственото училище в града, в което за да идваш на работа трябва да си плащаш. Има колеги, които идват от селата и далечни точки от града” – сподели зам.- директорът по административната дейност  Даниела Трохарова. Тя допълни, че още от самото начало от училището са направили предложение към общината да бъде поставена бариера на паркинга и той да се ползва само от служители, но е било отхвърлено.

В момента се провеждат занимания с учениците, които не са взели активно участие в дистанционното обучение при спазване на наложените епидемиологични мерки. Учителите трябва да присъстват в сградата на учебното заведение, съответното да заплатят за паркирането на своите автомобили. Недоволството е породено и от факта, че няма да бъдат приспаднати платените суми за времето, когато не е имало реален учебен процес в класните стаи. В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” работят общо 52-ма души. Половината и повече от тях се придвижват  са с автомобили.

„Ощетени сме” – категорични са преподавателите, работещи в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. В тази връзка подготвят уведомително писмо против синята зона до кмета. Георгиев. Докладната ще бъде входирана по надлежния ред в Общината от директора Ирена Коцева. От днес /11-ти юни/ стартира подписка с настояване за служебен паркинг и служебен абонамент.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close