Ски и зимни спортовеСпорт

Неда Пенчева и Борис Петров от “Бороборд”, с медали от Световното сноуборд първенство по слоупстайл за деца

Илиян Чалгънов

За четвърти път Пампорово бе домакин на кръг от Световното сноуборд първенство по слоупстайл за деца и младежи- World Rookie Tour, съобщиха от “Пампорово” АД. Английски и руски състезатели доминираха в крайното класиране на престижното състезание. Победителите успяха да си осигурят уайлд кард за участие във финала на турнира, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия.
Призовите места в най-оспорваната категория на младежите до 18 години завоюваха двама представители на Великобритания – Хари Уайт и Реймънд Прентис, които показаха отличен стил и много умения. На трета позиция се класира българският представител Борислав Стоянов, който тепърва влиза в тази възрастова група.
При състезателите до 15 години, класацията оглави руснакът Тимофей Стрюков, който постигна най-добрия резултат за деня – 92,7 точки. На второ място след него се класира Тудор Питулеа от Румъния, а трети остана представителят на отбора на Бороборд – Борис Петров. Първа в надпреварата при момичетата бе сноубордистката от Русия Диана Федченко. На втора позиция остана българската представителка от Бороборд Неда Пенчева, следвана от Екатерина Рузманова от Русия.
Следващото голямо състезание в Пампорово ще бъде 5-звездният старт по слоупстайл от Световния Сноуборд Тур и EQ за FIS, който ще се проведе по време на Pamporovo Freestyle Open от 13 до 18 март.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close