РегионалниСамоковСпортФутбол

Неадекватен рефер помогна за равенството на стадион “Искър”! Гостите се спасиха в продължението

Илиян Чалгънов

“Рилски спортист” пропусна шанса си да победи “Пирин” ГД , след като доминираше през цялото игрово време на терена. Срещата се игра пред около 100 зрители, на 16.09, на стадион “Искър” – 6 кръг.

Първото полувреме не предложи нищо запомнящо се, като самоковци владееха повече топката, а гостите от Гоце Делчев бяха подредени в защитна формация и дебнеха своя момент за контраатаки. “Пирин” стоеше тактически правилно и до гол през първата част не се стигна.

Само 5 минути след подновяването на играта, “Пирин” можеше да отбележи, след отлично проведена атака през центъра.

В 76-та минута, след отлично проведена атака на “Рилецо” по фланга, топката попадна в Тихомир Крумов в наказателното поле на “Пирин” и обръщайки се към вратата бе съборен, а главният рефер Емилиян Антонов посочи бялата точка. Виктор Младенов не сгреши и откри резултата за самоковци. Същевременно при тази ситуация, треньорът на гостите Румил Жотев си изпусна нервите и нахлу на терена, търсейки обяснение от главния рефер Антонов и бе изгонен от скамейката.

Липсата на късмет и липсата на концентрация коства на “Рилецо” трите точки и в 92-та минута, след изпълнение на ъглов удар  топката попадна в Александър Георгиев, който от два метра разстреля Марио Райчев за 1:1 .

Главният рефер не дочака четирите минути продължение, които беше дал и след гола на “Пирин” побърза да даде последен съдийски сигнал.

По време на мача, Антонов допусна една дузина грешки в отсъжданията си, не отсъди сто процентова дузпа за самоковци, а в една ситуация гол на Рилски бе отменен, заради несъществуваща засада.

Ръководството на “Рилски Спортист” ще пусне жалба срещу съдийската тройка от Кюстендил, на база видеозапис на срещата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close