Слайд категория

На 3-ти септември избират управител на „МБАЛ-Самоков”

mbalКой ще бъде новият шеф на „МБАЛ-Самоков” ЕООД? Отговорът на този въпрос ще стане ясен съвсем скоро. Съгласно решение на Общински съвет Самоков е обявен конкурс за управител на лечебното заведение, който ще се проведе на 3-ти септември. Регламентът предвижда кандидатите да преминат три етапа на оценка. По време на първия се установява съответствието на представените документи с обявените изисквания. През втория кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Третият етап включва събеседване с всеки един от участниците в конкурса.

Съветниците определиха и състава на комисията, която има нелеката задача да избере най-достойния кандидат за управител на „МБАЛ-Самоков”. Тя е в състав: Радослав Стойчев – председател, Ангелина Вангелова (правоспособен юрист и секретар на Община Самоков), Светлана Атанасова – председател на ПК „Европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика” и д-р Ивалина Трендафилова – общински съветник. Право да кандидатстват имат магистри по медицина – лекари и стоматолози с квалификация по здравен мениджмънт, специалисти по икономика на здравеопазването.

„За мен това е огромна отговорност и преоценка” – коментира д-р К.Ковачка, която е едно от почти сигурните имена в списъка на претендентите. Неотдавна общинският съветник и шеф на хирургичното отделение в болницата – д-р Стойчо Гълъбов намекна, че също може да се кандидатира за поста. Той дори се въздържа от гласуване и не подкрепи въпросното решение, заради конфликт на интереси при евентуално участие в конкурса.

Който и да е следващият управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД, ще трябва да продължи започнатото от предишното ръководство. В момента болницата работи по 5 проекта, на които се възлагат големи надежди за модернизация на лечебното заведение, осигуряваща комфорт на лекарите и пациентите.  

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close